Як припинити нудну розмову, зберігши гарну репутацію | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

6 способів закінчити втомливу розмову

Як припинити нудну розмову, зберігши гарну репутацію.

cover-6375f5c5ddaad302453788.png

Ваш співрозмовник не помічає, що ви вже втретє подивилися на годинник і прочитали усі повідомлення у телефоні. Що робити? Звичайно, можна відповісти на терміновий дзвінок (швидше за все, вигаданий) і більше не повернутися. Або позіхнути так відкрито, що людині стане ніяково. У крайньому разі — просто втекти.

Але як закінчити розмову красиво та не зіпсувати стосунки?

Для початку — декілька золотих правил

  • Насамперед — будьте ввічливі. Завжди завершуйте діалог фразою, що вам було приємно поспілкуватися з людиною.
  • Не дивіться на годинник чи телефон. Якщо вам нудно, не варто демонструвати це співрозмовнику, краще зупиніть розмову самі.
  • Не перебивайте людину, щоби попрощатися. Психологи радять закінчувати зустріч на «своєму» боці діалогу після відповіді на запитання співрозмовника. Так ви уникнете незручності та недомовок, а людина почуватиметься почутою.

#1. Закінчіть на тому, з чого почали

Часто розмова заходить далеко від початкової теми. І ось ви вже обговорюєте Ілона Маска, хоча лише хотіли дізнатися, куди краще інвестувати — в Bitcoin або Ethereum.

Сміливо відповідайте, що думаєте з приводу дивного імені сина Маска, і додайте: «До речі, дякую за твій аналіз ринку криптовалют. Так круто, що ми сьогодні зустрілися». Далі підійде будь-яка нагода піти.

Такий прийом дає співрозмовнику відчути логічне завершення розмови та залишає приємне відчуття, що він був корисним, а ви щиро раді зустрічі.

#2. Окресліть ліміт часу

Якщо до вас наближається неприємний або нецікавий співрозмовник, одразу повідомте, що у вас є плани і через 5 хвилин потрібно буде піти. Зазвичай після такої фрази розмова не затягується надовго, але якщо це станеться, у вас вже є логічний і ввічливий привід закінчити розмову. І жодних образ, адже ви спочатку попередили, що часу у вас замало.

#3. Попросіть представити вас іншій людині

«Дякую за розмову, було дуже цікаво, є над чим подумати. До речі, я зараз маю новий проєкт, пов'язаний з урбаністикою. Можливо, ти знаєш, хто тут цікавиться цією сферою?»

Якщо співрозмовник дійсно знайомий з потрібною людиною, ви отримаєте корисний контакт і продовжите вечір з максимальною користю. Якщо ні — у вас з'явиться чудова нагода закінчити розмову, щоб поставити таке ж запитання іншим присутнім.

#4. Познайомте співрозмовника з кимось

Цей варіант потребує максимальної тактовності. Не варто заради власного порятунку висмикувати друга з натовпу і «передавати» його в руки співрозмовника. Але якщо в розмові згадано, наприклад, театр, а ваша подруга — талановитий сценограф, можна залучити її до діалогу.

Так ви переведете втомлену бесіду в інше русло та познайомите людей зі схожими інтересами. Навіть якщо коннекту не станеться, у вашій команді хоча б з'явиться ще один гравець.

Рекомендуємо прочитати:

img-16ways-62e8ebf54b964895648514.jpg

16 способів почати розмову абсолютно будь з ким

Читати

#5. Випадіть із контексту розмови

На заході можна знайти багато приводів відійти від співрозмовника — побачили знайомого, треба з кимось привітатись, хочете взяти напій. Але що робити, якщо під час вечері людина, яка сидить поруч, прагне спілкування і не дає вам можливості поговорити з кимось іще?

«Вимкніться» з розмови на якийсь час, наприклад, відійдіть до вбиральні. Ця перерва дозволить відвернути увагу наполегливого гостя на інших сусідів, а ви зможете нарешті спокійно послухати того, з ким вам цікавіше.

#6. Запросіть співрозмовника зробити щось разом

«Дивися, прийшов один із сьогоднішніх спікерів. У нього була чудова презентація! Підійдемо, у мене залишилося декілька запитань».

Скоріш за все, людина відмовиться. Але навіть якщо і складе компанію, ви зможете завести цікавішу розмову з потрібним співрозмовником.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич