Чого навчилися слухачі курсу «Excel для бізнесу» | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

«Тепер я не плюсую все власноруч. За мене це робить Excel»

Чого навчилися слухачі курсу «Excel для бізнесу».

cover-642fe45e08496118934989.jpg

Опанувати Excel здається непосильним завданням. Нескінченні клітинки, формули, цифри. Але якщо з головою поринути у вивчення програми, вона стане зрозумілою та зручною. Розпитали слухачів курсу «Excel для бізнесу», як змінилася їхня робота після навчання.

Олена Хосонова / директор ТОВ «АУДИТ»

Я займаюся аудиторською та судово-експертною діяльністю. В Excel складаю таблиці та аналізую фінансово-господарську діяльність.

Якось клієнти попросили допомогти з таблицею для обчислення певних даних. Я могла це зробити, але розуміла: якщо вони щось виправлять, то вже не отримають результату. А як цього уникнути — не зрозуміло. Елементарних знань виявилося замало, і я вирішила глибше вивчити Excel.

Чим корисний курс

Дуже допоміг список «гарячих» клавіш, зараз їх використовую. Я й раніше знала про «гарячі» клавіші, але навчитися застосовувати їх було складно — в інтернеті все розповідається сухо та незрозуміло. На курсі лектор все пояснив і показав, так інформація сприймається краще.

Виявилося, що розрахувати точку беззбитковості для нового бізнесу — легко. Головне — правильно визначити витрати.

Порада лектора:

Для розрахунку точки беззбитковості ми використовували інструмент «Підбір параметра». Його можна застосувати, якщо знаємо, який результат обчислення потрібен на виході. Але не знаємо, яке значення, наприклад, обсяг реалізації продукції поставити, щоб у результаті підрахунку отримати нуль.

Excel сам підбирає необхідне значення вхідного параметра — показника, який впливає на фінансовий результат.

Як змінилася робота після курсу

Підхід до складання таблиць став більш усвідомленим. Я почала системніше формувати вихідні дані, навчилася створювати вибірки з великої інформації.

Порада лектора:

Для створення вибірок можна використовувати фільтр, сортування та розширений фільтр. У складніших випадках — функції «підтягування» та зіставлення даних VLOOKUP, INDEX+MATCH, SUMIFS, і навіть логічну функцію IF.

Висновок після курсу

В Excel необмежені можливості, які потрібно вивчати та застосовувати щодня. Тільки так з'явиться свідоме розуміння цієї програми.

Євген Давидов / Заступник директора ТОВ «ТВС»

Моя робота пов'язана з проведенням технічного аудиту підприємств. Я готую технічні звіти, експертні висновки та керівні документи.

Інформацію для аналізу отримую з документів управлінського контролю підприємств, що ведуться у 1С, Excel, текстових файлах, скан-копіях. Зазвичай вони не мають загальної структури, оформляються за своїми усталеними шаблонами.

Моє завдання — із неструктурованої інформації зробити зрозумілий робочий документ. Тому вирішив підтягнути навички роботи в Excel і навчитися того, що позбавить рутини.

Що нового дізнався на курсі

З нового для мене були заняття з аналізу даних з інструментами диспетчера сценаріїв та підбору параметрів, а також аркуші прогнозу. Сподобалися приклади з використанням функцій VLOOKUP та SUMIF.

Порада лектора:

Функція VLOOKUP дозволяє працювати з більшими обсягами інформації. Її використовують для зіставлення даних із різних таблиць. Можна підтягувати дані з однієї таблиці до іншої, знаходити відмінності та збіги.

Функція SUMIF дозволяє не просто підсумувати числові значення, а зробити це вибірково — виходячи із заданих умов.

Часто доводиться зіштовхуватися з великими розрахунками та складними формулами. Диспетчер сценаріїв дозволяє моделювати сценарії для розрахунку та аналізувати вплив параметрів на підсумковий результат.

Як знання вплинули на роботу

Навчання на курсі збіглося з об'ємною роботою з аудиту десятків невеликих об'єктів. Завдяки заняттям час на обробку первинної інформації скоротився. Зараз на завдання, які раніше виконували кілька днів, йдуть години.

Тепер будь-яку таблицю розглядаю насамперед з огляду на придатність обробки інформації. Зникли об'єднані клітинки, складна структура файлів, необов'язкові елементи дизайну на стадії обробки. Намагаємося дотримуватись одноманітності термінів для безпомилкової фільтрації та сортування.

Вікторія Білоножко / Головний адміністратор мережі ТЦ «АМСТОР» (Україна)

Я керую торговим центром, тому отримую завдання у різних сферах — від логістики до даних та їх презентації керівництву. У роботі постійно використовую Excel, але не володію ним на належному рівні. Піти на курс — особиста ініціатива. Знаю, що програма пришвидшить роботу.

В Excel завжди використовувала базові формули, але це займало багато часу. Виявляється, багато речей можна робити простіше: натиснути кнопку й отримати результат.

Нове на курсі

  • Зведені таблиці

    Я знала про їхнє існування, але й гадки не мала, як ними користуватися. На курсі зведеним таблицям присвячено ціле заняття, а потім ми представляли візуалізацію на їхній основі.

    Цей інструмент справді допомагає. Достатньо все один раз заповнити — і далі працюєш за шаблоном.
  • Варіант прогнозування

    У нас було завдання — розрахувати акцію кав’ярні. Наприклад, якщо витратити 100 гривень на роздачу листівок та продати 300 чашок кави — чи це буде вигідно? Ми створили Excel-таблицю, яка показувала: вигідно буде, тільки якщо друкувати листівки дешевше.

    Тобто ми навчилися робити прогнози, за якими можна побудувати реальний бізнес. Я навіть не знала, що Excel на таке здатний.

Як змінилася робота після курсу

Я стала застосовувати Excel частіше та впевненіше. Нудна та одноманітна робота зараз займає менше часу.

Щоквартально я підбиваю підсумки логістичних операцій. Раніше розраховувала відстань виділенням масиву та записувала всі дані вручну. Зараз один раз прописую формулу, залишаю конкретні показники — й отримую результат.

Тепер я не плюсую все власноруч — за мене це робить Excel. Наприклад, якщо я вкажу, що Сидоров з'їздив до умовного Дніпра, мені видасть його пробіг за місяць.

Слон під назвою Excel тепер мене не лякає. Лектор показав програму зсередини, і вона перестала бути незрозумілою.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Excel для бізнесу»
Програми
Веде Олексій Вощак
25 червня 23 липня
Олексій Вощак