Чи нормально я отримую і як попросити більше? | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Чи достатньо я заробляю і як просити більше?

Обговорюємо все, що стосується зарплат і підвищення.

cover-6452cd517fea2291249044.png

Якщо ви незадоволені зарплатою і хочете попросити про підвищення, але не знаєте, як це зробити, — послухайте свіжий випуск подкасту «Розумних люблять».

Спільно з експертом порталу robota.ua Тетяною Пашкіною обговорили:

– як зрозуміти, на яку зарплату розраховувати

– чи можна писати в резюме бажану ставку

– що говорити під час «зарплатної» розмови

– чи справді на фрилансі можна заробити більше

Усю розмову можна послухати за посиланням, а тут ловіть декілька інсайтів.

#1. Чимало залежить від терміновості закриття вакансії. Якщо роботодавець «горить», він готовий переплачувати. Умовно, якщо на ринку ви «коштуєте» 100 гривень, «терміновий» роботодавець може запропонувати 150-200 гривень.

#2. Не треба перебільшувати свою зарплату. Якщо на співбесіді говоритимете, що отримували 2 тисячі баксів, а насправді — 8 тисяч гривень, рано чи пізно це розкриється, і довіри вже не буде.

#3. Яку зарплату ви не запросили б, ейчар спробує її «збити». Хоча б на випробувальний термін. Але, вказавши бажану зарплату в резюме, ви дасте зрозуміти, що коштуєте умовно 20 тисяч, а не 50. І роботодавець вирішуватиме, чи готовий оплачувати ваші послуги за такі гроші.

#4. Перед розмовою про підвищення зарплатні проаналізуйте свою роботу. Якщо виконуєте всі завдання, про які спочатку домовлялися, значить, чесно відпрацьовуєте зарплату. Ви досягаєте більшого за менші терміни — можна говорити про підвищення.

#5. Про більшу зарплату можна домовитись на майбутнє. Взяти новий проєкт, обговорити, яких показників вам потрібно досягти, — і вперед. Вийде — чудово, ні — у вас залишиться хороший досвід.

#6. Говорити про підвищення можна й через місяць у компанії. Якщо у вас бурхливий стартап, і за цей час ви встигли вирости з секретаря до акаунта, то чому б і ні.

Але якщо ви прийшли в компанію з середнім кроком кар'єри в три роки, найімовірніше, вам скажуть «до побачення» після таких запитань.

#7. Щоправда, навіть у корпораціях можна розраховувати на швидке професійне зростання. Якщо ви автоматизуєте те, що завжди робилося вручну, зробите переворот, який поліпшить процеси. Швидше за все, керівник це помітить — і запропонує вищу посаду та зарплату.

Рекомендуємо прочитати:

img-6452bfad50159701487025.png

Вимірювання кар'єрного зростання: як зрозуміти, чи готові ви до підвищення

Читати

#8. Роботодавці вважають, що підвищення заробітної плати є короткостроковою мотивацією. Вона працює три місяці. Підвищувати зарплату так часто — невигідно, не варто й розраховувати.

#9. Якщо вам не підвищили зарплату, уточніть причину. Не треба робити різких висновків, що настав час звільнятися, ваша кар'єра на цьому не закінчується.

#10. Часто буває так: людині сказали «ні» і навіть пояснили «чому» — наприклад «вивчи англійську, отримаєш іноземних клієнтів і зароблятимеш більше».

А вона думає: «Та ні, це довго, я можу зробити це простіше». А потім приходить за декілька місяців — без знання мови та з черговим проханням про підвищення.

#11. Поясніть роботодавцю, чому коштуєте більше. Причому це має корелювати із зовнішнім ринком. Якщо вам відмовлять в одному місці, ви повинні бути готові пояснити це іншому роботодавцю, коли захочете змінити роботу.

Подкаст LABA «Розумних люблять» можна послухати на Apple Podcasts, Soundcloud, Google Podcasts і Spotify.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Women in Leadership»
Бізнес і управління
Веде Марина Ляшенко
1 жовтня 31 жовтня
Марина Ляшенко