Як вчити англійську за допомогою ігор, караоке та фільмів | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Як вчити англійську за допомогою ігор, караоке та фільмів

5 додатків, щоби фаново прокачати інгліш.

cover-6458d5ff95b77203489128.png

Hey, what's up? Згідно з дослідженням платформи для вивчення мов Preply, бум переглядів серіалів на стрімінгових платформах майже на третину підвищив попит на заняття іноземними мовами.

Вибрали п'ять додатків, де можна вчити англійську ненудно. У них можна співати караоке, читати книги кількома мовами одночасно і вивчати нові слова під час перегляду улюблених фільмів на Netflix або роликів на YouTube.

#1. EWA English: як вчити англійську за фільмами

App Store, Google Play

EWA — міжнародна компанія, заснована в Сінгапурі. У її флагманському додатку можливе вивчення англійської за фільмами, мемами, книгами та іграми. У розділі «Бібліотека» доступні книги англійською. Під час читання можна дізнатися переклад незнайомого слова, просто натиснувши на нього.

А вкладка «Ігри» містить словесні головоломки, за допомогою яких ви підтягнете словниковий запас та граматику. Вони доволі легкі, але водночас достатньо інформативні, щоби закріпити знання. Також можна вибрати вивчення англійської за темами: наприклад, «Подорожі» або «Кар'єра».

Усі навчальні матеріали у додатку EWA адаптовані до рівнів від A1 до C1 згідно з міжнародною системою CEFR та розвивають ключові мовні компетенції:

  • аудіювання
  • читання
  • письмо
  • розмовне мовлення

Додаток використовують понад 60 млн людей у всьому світі. У 2021 році перегляди відео в EWA досягли 10 млн годин. Також було прочитано близько 120 тисяч книг. У додатку можливе вивчення англійської з нуля.

#2. Quizlet: вивчення англійської за картками

App Store, Google Play

За різними даними, англійська мова містить від 600 тис. до 1 млн слів. Хороша новина: не потрібно знати всі, щоби вільно нею розмовляти. У середньому носії мови активно використовують лише близько 20 тис. слів. Тим, для кого англійська — не рідна, достатньо 1000–3000 слів для базового розмовного рівня та близько 10 тис. слів, аби вільно спілкуватися. Тому спочатку варто вивчити саме їх.

Однак можна годинами дивитися на список із 20–100 слів — і забути його вже через декілька днів. А можна використовувати методику вивчення англійської у форматі карток за принципом інтервальних повторень — тоді знання відкладуться в довгострокову пам'ять. Картки необов'язково робити на папері: для цього є програми. При розробці часто використовують AI. Технологія аналізує час, який користувач витрачає на кожну картку і розуміє, які слова він уже засвоїв, а які варто повторювати.

Одна з таких програм — Quizlet. Цей додаток розробили, щоби допомогти американському студенту при підготовці до тесту з французької лексики. Зараз його використовують понад 60 млн студентів щомісяця, всього в додатку є 350 млн навчальних модулів.

Quizlet має режими добору слів, заучування, правопису та перевірки знань. Можна завантажити свою лексику або вибрати готові набори карток на теми. Також програма надає план вивчення англійської: коли і що потрібно вивчити або повторити. Режим заучування базується на AI-платформі. Штучний інтелект порівнює тисячі навчальних сеансів. Розуміючи, як довго люди запам'ятовують новий матеріал, додаток допомагає вивчати слова ефективніше.

#3. LingoClip: як вчити англійську за піснями

App Store, Google Play

У додатку іспанського розробника LingoClip можна вивчати англійську за улюбленими піснями. Суть у тому, щоб вибрати пісню, уважно прослухати її та пізніше заповнити відсутні слова в тексті або вибрати правильну відповідь із запропонованих. У LingoClip є музика з 30 різних жанрів, а також записи телепередач або культові сцени з фільмів. Значення нових слів та виразів можна переглянути у вбудованому перекладачі.

Рекомендуємо прочитати:

img-6361282c293e1230781536.png

8 типових міфів про вивчення англійської мови

Читати

Згідно з дослідженнями, пісні, які ви слухаєте на повторі, часто застрягають у голові. За статистикою, з когнітивним свербежем (синдромом пісні, що застрягла) стикається до 98% людей, а тому вивчення англійської лексики з LingoClip може бути дійсно ефективним.

На низьких рівнях володіння мовою можна вивчити багато базових слів та виразів, а також тренувати вимову. На вищих рівнях запам'ятаються особливості вживання слів. Наприклад, ви можете декілька разів повторити пісню Ellie Goulding і запам'ятати, що дієслово wait вживається з прийменником for: "What are you waiting for".

У додатку LingoClip — понад 2 млн користувачів у всьому світі.

 

#4. eLang: вивчаємо мову за фільмами

Розширення для браузера

Розширення доступне для Google Chrome, Opera та Microsoft Edge і дозволяє вивчати англійську за фільмами. eLang перекладає субтитри (також можна налаштувати подвійні субтитри), дає докладну інформацію про слово (синоніми, вимову), а також дозволяє вести словник англійських слів.

Рекомендується враховувати свій рівень при виборі фільму чи серіалу. Користувачам з рівнем A1-B1 підходять ситкоми з повторюваною передбачуваною структурою: з'явилася проблема — герої її розв’язують протягом 20–30 хвилин. Навіть якщо студент не зрозуміє репліки, можна здогадатися, про що йдеться. Це полегшує запам'ятовування нової лексики.

 

#5. Beelingu: як вивчати англійську, читаючи улюблені книги

App Store, Google Play

Люди ефективно опановують мови, читаючи улюблені історії. Тому в Beelingu розробили метод, за допомогою якого можна вивчати аудіокниги або пісні одночасно іноземною та рідною мовою. Читання оповідань або текстів пісень декількома мовами поглибить розуміння граматики та лексики англійської.

 

Ви можете вибрати поточний рівень володіння мовою, бажані жанри та ціль: скільки книг/статей на тиждень хочете читати від 1 до 10. У додатку доступні як класичні твори на кшталт «Великого Гетсбі» та «Шерлока Холмса», так і біографії, новинні статті та дитячі книги.

До речі, люди легше опановують нову мову, коли знайомі з культурою та історією країни. Вивчення мови занурює в культуру, а вивчення культури — допомагає зрозуміти мову. У Beelingu доступні культурні путівники: наприклад, гід французькою кухнею, матеріали про Джона Леннона, історія створення кави та гамбургера.

А ще в Beelingu доступний режим одночасного читання та прослуховування книг. Їх озвучили носії мови. Можна налаштувати швидкість звуку та вибрати повільніший темп, щоб уважно почути кожне речення.

Перевірити свої знання можна за допомогою вікторин та карток. А оцінити прогрес — на основі персональної вкладки прогресу, а також у міру того, як ви опановуєте складні слова та читаєте складніші тексти.

Додаток Beelingu використовують понад 4 млн людей у всьому світі.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Business English для проджект-менеджерів»
Бізнес і управління
Веде Ludmila Fenota, Inna Polishchuk
3 червня 2 вересня
Ludmila Fenota, Inna Polishchuk