9 інструментів для лінивих сорсерів | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Менше зусиль, більше талантів: 9 інструментів для лінивих сорсерів

Добірка для тих, хто втомився вишукувати кандидатів.

cover-6538d5b0dde5d900446188.jpg

Замість того щоби боятися, що ШІ забере вашу роботу, краще скористайтеся технологіями, щоб звільнитися від рутини. Шукати релевантні профайли та їхні контакти, відстежувати відкриття листів, писати фолоу-апи — все це сорсери та рекрутери можуть делегувати машинам. Принаймні частково.

Talent Sourcer Оля Котельницька у своєму LinkedIn регулярно ділиться розширеннями та застосунками, що допомагають їй працювати ефективніше, заощаджуючи час там, де це можливо. Ми попросили експертку зібрати найкорисніші інструменти в колонці для Laba. Оля працює в Roosh — одній з найпотужніших технологічних компаній у сфері AI/ML. Вона допомагає успішним підприємцям та проривним технологіям масштабуватись у світі, а саме будує, розвиває та інвестує в них.

Текст буде корисним для сорсерів, рекрутерів та всіх, хто хоче делегувати рутинні завдання, але не знає, з чого почати.

Пошук кандидатів

#1. Proflir

Інструмент допомагає знайти профілі в соціальних мережах, що відповідають вашим критеріям, тобто автоматично створює X-Ray запит для Google.

У використанні Proflir дуже простий:

  • заповніть критерії (роль або ключові навички, теперішня компанія, місцеперебування кандидата)
  • оберіть соціальну мережу (LinkedIn, X (Twitter), Github, Dribbble)

Далі справа за Proflir — на основі цих даних він і створить X-Ray запит.

Також тут є дві додаткові опції. По-перше, ви можете виключити з пошуку певні ключові слова. Це особливо зручно, якщо, наприклад, ви шукаєте людину на фултаймі та хочете прибрати з пошуку фрилансерів. По-друге, інструмент дозволяє відфільтрувати видачу результатів пошуку за часом останнього оновлення профілю, щоб не витрачати час на кандидатів з неактивними сторінками.

💰 Інструмент безплатний.

#2. Recruit'Em

Це Boolean-конструктор, за логікою подібний до Proflir. Інструмент допоможе створити X-Ray запит для різних соціальних мереж (LinkedIn, Dribbble, Github, Хіng, Stack Overflow та Х (Twitter)). Тут також треба заповнити критерії та обрати соціальну мережу. Після цього ви отримаєте добірку з кандидатами.

💰 Інструмент також безплатний.

Важливо! Обидва конструктори треба перевіряти на правильність кінцевого запиту. Раджу використовувати ці інструменти як кістяк для побудови булевих рядків — коли от ну зовсім не знаєш, з чого почати. А вже відштовхуючись від них — експериментувати з власними рядками. Обидва сервіси допоможуть заощадити час, який ви б витратили, прописуючи запити вручну.

#3. Free people search tool

Пошуковий інструмент, який легко знаходить людей як на LinkedIn, так і в X (Twitter), Github та Dribbble. Тут теж достатньо ввести комбінацію з позиції, локації або теперішнього місця роботи, щоб отримати перелік з релевантних кандидатів.

💰Цей тул повністю безоплатний. Для експериментування з побудовою робочих Boolean-рядків цей інструмент чудовий. Але щоб якість профайлів була високою, будуйте рядки якомога уважніше та детальніше.

Комунікація з кандидатами

#4. Text Blaze

Це розширення на базі ШІ з текстовими шаблонами автоматизує повторюваний текст у листуванні. Text Blaze допоможе заощадити час на прописування стандартних привітань, загальновживаних фраз, відповідей, текстів або посилань на календар. Для листування з кількома людьми цей інструмент суттєвої користі не принесе. Але якщо, до прикладу, вам треба прописати 50 релевантних кандидатів і ви не хочете щоразу шукати шаблон повідомлення — скопіюйте його в Text Blaze і вставте в месенджер у кілька кліків.

Сервіс також допоможе, коли зв’язок із потенційними кандидатами вже встановлений, але вам надходять різні відповіді. Хтось не зацікавлений у співпраці? Text Blaze допоможе з шаблоном зі словами вдячності. Хтось має типові запитання щодо співпраці? Створіть текст із відповідями один раз і використовуйте його стільки, скільки треба, коригуючи шаблони під час вставлення.

Ви самі створюєте власну версію Text Blaze, а потім клацаєте на розширення та обираєте відповідний шаблон. Темплейти можна використовувати не лише в LinkedIn, але й в Telegram та Gmail.

💰 Є як безплатна, так і платна версія, все залежить від ваших потреб.

#5. Contact Out

Ви з кандидатом домовилися про онлайн-зустріч, обрали день та час, але людина раптово припинила комунікацію, у вас немає її особистої пошти, а у рекрутера в календарі обмаль вільних годин? Щоб забронювати зустріч, використайте Contact Out. Це Chrome-плагін, який додає накладання на профіль будь-якого користувача LinkedIn і дозволяє отримати контактну інформацію з досить високою точністю.

Працює інструмент просто: встановіть його, відкрийте профіль кандидата, натисніть на іконку Contact Out — готово. Ви отримаєте контактні дані: робочу пошту, мобільний номер, особистий імейл та профілі в інших соцмережах.

💰 У безплатній версії є можливість витягти 4 поштові адреси та 2 номери телефону на день із LinkedIn.
А у платній — є опція інтегрувати роботу застосунку до будь-якої програми, що підтримується Zapier, та збільшити кількість кредитів до 500 або 1000 на місяць.

Хоч інструмент і простий у користуванні, є нюанс із використанням персональних даних, що регулюється GDPR. Якщо ви спілкуєтеся з кандидатами з Європи або США, подбайте про те, щоб узяти згоду кандидата на використання його пошти. В Україні санкції за неправомірне використання персональних даних поки що не настільки суворі. Але попередити кандидата про те, що ви використаєте його пошту, все одно варто, хоча б із поваги до нього.

#6. Mailtrack

Домовилися з кандидатом про виконання тестового завдання, час йде, а ви не розумієте, чи людина отримала лист, чи відкрила його, чи повідомлення взагалі не дійшло? Гадати на кавовій гущі не треба — Mailtrack дасть відповіді на всі ці запитання.

Це розширення для Chrome оптимізує роботу з електронною поштою, пропонуючи безліч функцій, що допоможуть не лише сорсерам, але й імейл-маркетологам або сейлзам. Для тих, хто шукає таланти, воно корисне тим, що відстежує, чи відкрив кандидат лист і скільки часу провів, читаючи його. Підтримує лише Gmail від Google, але працює і з iOS, і з Android, і з Windows.

Інтерфейс простий: після того, як ви увімкнете розширення та відкриєте вашу поштову скриньку Gmail, поруч із надісланими листами з’являться два прапорці. Якщо вони зелені — значить, ваш лист відкрили. Ви можете дізнатися, коли саме це відбулось, відстежувати відкриття доданих до листа PDF-файлів та й загалом аналізувати всю історію листування. Не менш важливо й те, що розширення повідомить, якщо ваші листи лежать у непрочитаних і потрібен фолоу-ап.

💰 Доступний і в безплатній, і в платній версіях.

Оптимізація операційних завдань

#7. Clipboard History Pro

Скопіювали пошту кандидата, посилання на профайл або портфоліо — і раптом загубили дані, бо в полі зору з’явився ще один цікавий кандидат? Clipboard History — менеджер буфера обміну для браузера — розв’язує проблему.

Інструмент запам’ятовує та відстежує все, що ви скопіювали на своєму комп’ютері. Він дозволяє вам зберігати, шукати й керувати історією копіювання та вставки.

Завдяки цьому розширенню вся історія копіювань у буфер обміну буде зберігатися в одному місці. Ба більше, у Clipboard History можна відстежити, коли копіювали будь-яке посилання (чи то годину тому, чи то кілька днів), сортувати, видаляти й копіювати дані.

💰 Є як безплатна, так і платна версія.

Рекомендуємо прочитати:

preview-64f5b672c8cef927542128.jpg

5 скілів детектива, що допоможуть сорсерам

Читати

#8. AutoPagerize

Це розширення для браузера, яке автоматично завантажує та додає наступну сторінку видачі, поки ви скролите профайли. У такий спосіб видача пошукової системи з посторінкової перетворюється на нескінченний скрол.

Це чудове рішення для X-Ray пошуку, адже заощаджує час сорсера на відкривання та завантаження наступних сторінок видачі.

💰 Розширення є цілком безплатним.

#9. The Great Suspender

Це розширення закриває неактивні вкладки, оптимізуючи роботу браузера. Менше вкладок — швидший браузер, а це підвищує і вашу ефективність.

Розширення можна адаптувати під свої потреби, додавши у налаштуваннях особливості вкладок, які ви не хотіли б закривати. Зокрема ви можете блокувати закриття конкретних URL, активних або закріплених вкладок. Один раз підлаштовуєте роботу під себе — і вже не губитесь у 50 відкритих вкладках із профайлами та результатами пошуку.

💰 Розширення є безплатним.

🎁  Бонус: добірка з понад 50 додатками та розширеннями, що допомагають сорсерам оптимізувати рутину, від порталу Wizard Sourcer — Talent Sourcing Tools List. Інструменти у списку посортовані за функціями, тож ви зможете легко та швидко обрати саме те рішення, що найкраще відповідає вашим потребам.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«HR-директор»
HR і рекрутинг
Веде Катерина Бандуровська
18 червня 1 серпня
Катерина Бандуровська