10 ідей для відео про компанію/продукт/команду | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

10 ідей для відео про компанію/продукт/команду

Як IKEA, BMW, Dropbox, GoPro та H&M знімають brand-ролики.

cover-655bcfc4265b8938979775.jpg

Люди дивляться все більше відео: за оцінкою Cisco, у 2022 році на відеоконтент припадало 82% світового трафіку. При цьому сьогодні понад 72% покупців хотіли б дізнаватися про продукти та послуги з відео та отримувати більше контенту від брендів.

Які відео допоможуть залучити трафік на сайт та підготувати ґрунт для продажу? Переклали та доповнили статтю Business2Community з прикладами чудових роликів.

#1. Розкажіть про бренд

Для початку потрібно познайомити цільову аудиторію з брендом (або нагадати про нього). Пояснити, хто ви і чим можете бути корисні.

Ось як це робить Buffer, великий сервіс для роботи із соціальними мережами:

 

Перед важливою купівлею 81% клієнтів шукають інформацію в інтернеті — і не лише в Google. Друга за популярністю пошукова мережа у світі — YouTube, тому для бренда відео не менш важливі, ніж сайт компанії.

#2. Розміщуйте відео з відгуками

Трохи статистики:

Відеовідгуки та огляди працюють у будь-яких тематиках — від іграшок і косметики до готелів та автомобілів. Приклад — ролик популярного власника carwow про нову модель BMW. За п'ять днів він набрав понад пів мільйона переглядів.

 

Ви можете працювати не тільки з інфлуенсерами, але й запрошувати підписників ділитися враженнями про ваші товари чи послуги.

Також корисно відстежувати згадки про бренд у соцмережах (наприклад, за допомогою Mention та інших схожих сервісів) — є шанс знайти чудовий користувацький контент.

#3. Покажіть команду

Відео з командою працюють на розв’язання одразу двох завдань: лояльність клієнтів та залучення нових працівників.

Розповідайте про людей, які стоять за брендом. Це можуть бути не тільки CEO та топменеджери, а й звичайні співробітники. Покажіть, чим ви живете — так підвищите значущість своїх товарів чи послуг в очах аудиторії.

Наприклад, з 2018 року Dropbox регулярно випускає ролики під хештегом #LifeInsideDropbox:

 

Класичний зразок таких роликів — відео 2013 про перший тиждень новачка в Google:

 

Опитування Sprout Social показало, що 64% споживачів хочуть відчувати зв'язок із брендом. Ті, хто його відчуває, готові витрачати більше грошей і не купуватимуть у конкурентів. Якщо ваш бренд не вибудовуватиме такі стосунки, це зроблять інші.

#4. Відео про продукт із вау-ефектом

Головне — не розповісти, а показати те, що ви робите. Покажіть, як продукт стає частиною стилю життя або розв’язує завдання цільової аудиторії.

Приклад бренда, що створює захопливі лайфстайл-відео, — виробник камер GoPro. Вони мають величезну бібліотеку роликів на всіх онлайн-платформах. Кожне відео показує можливості GoPro та заряджає адреналіном.

 

#5. Знімайте зрозумілі відеоінструкції

Користувачі соцмереж люблять ролики, де показують, як зробити щось своїми руками. Люди активно шукають відео з інструкціями про товари, які вони вже купили або мають намір придбати.

З такими роликами клієнти почуваються впевненіше при купівлі. Вони знають, що будь-якої миті зможуть переглянути відеоінструкцію і не доведеться звертатися до служби підтримки. Відмінний приклад — ролики IKEA про складання меблів:

 

#6. Робіть відео до свят

У передсвятковий час (наприклад, за кілька тижнів до Нового року) сайти та соціальні мережі переповнені знижками, акціями та рекламою. За увагу користувачів борються тисячі рекламодавців.

Якісний відеоконтент допоможе виділитися з натовпу та привернути увагу до бренда. Атмосферна святкова реклама легко може стати вірусною — як цей різдвяний ролик від John Lewis & Partners:

 

#7. Дуже короткі відео та гіфки

У більшості випадків короткі відео (до двох хвилин) працюють значно краще за довгі. Показники залучення для 30-секундних та двохвилинних відео майже однакові, але після двох хвилин відбувається різке падіння інтересу.

Однак, для збільшення органічного охоплення Facebook рекомендує розміщувати відео від трьох хвилин і більше. А от рекламні ролики варто робити набагато коротшими — близько 15 секунд, при цьому вирішальними будуть перші три секунди.

Якщо ви розміщуєте рекламні ролики всередині відео на YouTube, стислість особливо важлива: потрібно привернути увагу глядача, поки він не клацнув «Пропустити рекламу».

Хороший приклад — 6-секундний прерол популярного англійського виробника чаю PG Tips:

 

#8. Спільні відео з інфлуенсерами

Близько 89% маркетологів, які взяли участь у дослідженні MediaKix, відзначили, що показники ROI інфлуенс-маркетингу дорівнюють або вищі за інші маркетингові інструменти.

Співпраця з селебриті дає бренду два бонуси: підвищення лояльності підписників та розширення аудиторії за рахунок підписників знаменитості. Головне — вибрати правильного інфлуенсера, який цікавий вашій цільовій аудиторії.

Наприклад, Subaru запросив до співпраці автора популярного каналу devinsupertramp, який знімає ролики про екстремальні розваги. Спільне відео зібрало понад 1,3 млн переглядів:

 

#9. Просувайте unboxing-відео

Unboxing, або розпакування — один із різновидів інфлуенс-маркетингу. Розпаковують усе — від побутової техніки до Кіндер сюрпризів.

Розпакування від популярних блогерів набирають сотні тисяч і навіть десятки мільйонів переглядів, тож це чудовий спосіб залучити нову аудиторію.

Цей анбоксинг нового iPhone SE 2 за два тижні набрав понад 9 млн переглядів:

 

Багато брендів створюють спеціальні стильні коробки для анбоксингу з найцікавішими чи новими продуктами марки. Такий прийом часто використовують виробники косметики.

#10. Розкажіть про колаборацію

Колаборація — це партнерський проєкт кількох брендів. Наприклад, мас-маркет може робити спільні колекції з топовими дизайнерами чи популярними брендами (кіностудіями, виробниками ігор).

Хороший приклад — H&M. До кожної колаборації вони запускають низку відеороликів, у яких розповідають про нові нестандартні проєкти. Ось один із них:

 

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Стратегічний маркетинг»
Маркетинг і PR
Веде Тетяна Лукинюк
20 серпня 1 жовтня
Тетяна Лукинюк