10 додатків для тренування мозку | Бізнес-школа LABA (ЛАБА)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Топ додатків
для тренування мозку

Мінус стрес, плюс нові нейронні зв’язки.

cover-637f3af3a64ff995763077.png

Через соцмережі та величезну кількість інформації у людей почалися проблеми з пам’яттю, фокусуванням та ухваленням рішень.

Ми вибрали додатки, які покращують когнітивні здібності та підвищують якість життя.

#1. Elevate

Додаток для розвитку красномовства, читання, письма та математичних навичок. Спочатку потрібно вибрати категорії, які хочете розвивати, і пройти двохвилинний тест, щоб персоналізувати тренування.

Коли план складено, ви отримуєте інструкцію до кожного завдання та пояснення, як воно допомагає покращити здібності. Наприклад: «Ця гра показує вам текст, кількість слів у якому збільшується щохвилини. Така практика допоможе збільшити швидкість читання». У першому раунді — 200 слів за хвилину.

Після виконання завдання додаток складає графік.

Elevate підбирає тренування індивідуально, відстежує прогрес, аналізує показники та досягнення. Завдання складені експертами з нейронауки, а їхня результативність науково доведена.

Доступний у Google Play та App Store.

#2. NeuroNation

NeuroNation пропонує розв’язати три проблеми: погана пам’ять, слабка концентрація та надто повільний процес мислення. Дослідження показали, що цей додаток знижує стрес, зменшує ймовірність депресії та ризик деменції.

Перед початком тренувань ви проходите тест, щоби визначити зони зростання у кожному напрямі — «Пам’ять», «Концентрація», «Увага», «Швидкість».

Ваші результати порівнюють із показниками людей такого ж віку, щоб скласти порівняльний графік. На вас чекають 20 завдань на 250-ти рівнях. Результативність вправ науково доведена.

Доступний у Google Play та App Store.

#3. CogniFit

Додаток CogniFit визначає 23 когнітивні навички і показує, як вони розвиваються за допомогою тренувань. У вас є доступ до:

  • тренувань для пам’яті
  • завдань на логіку
  • вправ, спрямованих на швидкість реакції та мислення
  • вправ на увагу та концентрацію
  • ігор на розумову спритність
  • розвивальних ігор для різного віку
  • тренувань для водіїв

Також у додатку є спеціальні програми тренувань для людей з деменцією, втратою пам’яті, хворобою Паркінсона, травмами головного мозку, онкозахворюваннями, безсонням та іншими хворобами.

Ігри різноманітні та цікаві. Одна з них — Маджонг, але не в класичному розумінні китайської азартної розваги (хоч азарту тут також вистачає). Потрібно збирати комбінації з однакових зображень — використовувати можна тільки гральні кості, які лежать скраю або згори і не прикриті іншими костями.

Доступний у Google Play та App Store.

#4. Peak

Додаток пропонує розвивати пам’ять, увагу, розв’язання проблем, розумову спритність, мову, координацію, креативність та контроль емоцій.

Спочатку потрібно вибрати цікаві для вас категорії — потім почати вчитися. Перед кожною грою (а їх понад 40) пояснюють правила. Наприклад, для розвитку уваги потрібно розмістити числа від найменшого до найбільшого або розсортувати паперових журавлів за кольором. На перший погляд просто, але обмежений час ускладнює завдання.

Над іграми працювали експерти з нейронауки, когнітивістики та навчання. Найбільший внесок зробили професори Кембриджа. Після кожного тренування результати порівнюють із результатами людей з вашої вікової групи.

Доступний у Google Play та App Store.

Весь бізнес-контент у зручному форматі. Інтерв'ю, кейси, лайфхаки корп. світу — у нашому телеграм-каналі. Приєднуйтесь!

#5. Lumosity

У цьому додатку 7 категорій розвивальних ігор: «Пам’ять», «Увага», «Гнучкість», «Розв’язання проблем», «Швидкість», «Математика», «Мова». Спершу потрібно пройти тест, щоб визначити свій рівень. Для цього пропонують пограти у три гри. Потім результати обробляють та пропонують індивідуальну програму навчання.

У першій грі потрібно відповісти, чи збігається колір слова з написаним на картці кольором, наприклад коли жовтий написано червоним. Це один із найстаріших і найвідоміших психологічних тестів — тест Струпа, за допомогою якого визначається гнучкість когнітивного мислення. Друга гра тестує здатність розподіляти увагу, а третя — пам’ять.

Ви отримуєте графіки, які показують ваш розвиток, а протягом тренування вас підбадьорюють та мотивують.

Доступний у Google Play та App Store.

#6. 123

Ця гра знайома всім з дитинства — потрібно знайти на екрані (раніше — на листочку) від одиниці до найвищого числа таблиці. Розвиває увагу, швидкість, пам’ять, когнітивні здібності та підвищує IQ.

Лайфхак: намагайтеся мінімізувати рух очей, коли шукайте числа. Використовуйте периферійний зір.

Доступний у Google Play та App Store.

#7. Sudoku.com

Щоб розвивати мозок, не обов’язково скористатися лише інноваційними рішеннями. Судоку — не лише популярний вид дозвілля, а й чудова головоломка, яка розвиває логіку, пам’ять, здатність спостерігати та швидко рахувати.

У цьому додатку чотири рівні — простий, середній, складний, експерт. Чим складніший рівень — тим менше заповнених клітинок. Вигляд кастомізується — можна вибрати біле, темне або нейтральне тло.

Також є функція нотаток — у куточку можна поставити число-претендент на клітинку, як на папері. Після трьох помилок гра закінчується.

Доступний у Google Play та App Store.

#8. Duolingo

Качати мозок можна не тільки за допомогою розвивальних ігор. Ще один перевірений спосіб — вивчення іноземних мов. У цьому ідеально допоможе Duolingo — найпопулярніший додаток у розділі «Освіта» в App Store — його завантажили 99 млн разів.

Спочатку потрібно визначитися з мовою — найбільший вибір у користувачів, які знають англійську. Duolingo використовує різні методи навчання: читання, прослуховування вимови, формування фраз, запис вимови учня, пошук картинок до слів.

Програма гейміфікована, тому не пропускати уроки просто. Навчатися можна і з телефону, і з комп’ютера. Також Duolingo балансує на межі друга і вчителя — може надіслати сповіщення натякаючи, що час займатися, але водночас залишатися люб’язним.

Доступний у Google Play та App Store.

Рекомендуємо прочитати:

img-6357dc3e2d7e6763567477.png

4 додатки, які допоможуть покращити себе

Читати

#9. Chess

Шахи розвивають критичне та абстрактне мислення, увагу, концентрацію, розв’язання проблем, стратегічне планування, вміння робити вибір — і це не повний перелік. Ми знайшли зручний додаток для гри в шахи, в якому можна:

  • грати з іншими людьми онлайн
  • проводити партії з телефоном
  • складати короткі пазли, наприклад, якою фігурою піти у певній ситуації
  • тренувати периферійний зір та вчитися швидко орієнтуватися на дошці
  • читати корисні матеріали про шахи (нам трапилась стаття з назвою «5 брудних трюків, які використовує твоя бабуся»)

Якщо ви тільки починаєте грати, можна включити підказки.

Доступний у Google Play та App Store.

#10. Personal Zen

Коли ми тривожні, то надто багато фокусуємось на негативі, який переростає у стрес. Усе це негативно впливає на здатність ухвалювати рішення, будувати стосунки та емоційно розвиватися.

Personal Zen — додаток для зниження стресу та тривожності. Його створенням займалися вчені з Міського університету Нью-Йорка.

Спочатку потрібно оцінити свій рівень стресу та вибрати, скільки хвилин на тиждень ви готові займатися — від 10 до 30.

Завдання — стежити за двома анімованими персонажами. В одного емоції позитивні, в іншого — негативні. Суть у тому, щоб більше концентруватися на позитивному персонажі та йти за квітковою дорогою, яка з’являється на його місці.

Дослідження показали, що позитивні результати з’являються, навіть якщо приділяти додатку 20 хвилин на тиждень.

Доступний в App Store.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич