Як використовувати ChatGPT, щоб звільнити собі пів життя | Бізнес школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Як використовувати ChatGPT, щоб звільнити собі пів життя

10 ідей для того, щоб позбутися рутини за допомогою штучного інтелекту.

cover-63e3602313726789227846.png

Наприкінці 2022 року OpenAI безплатно запустив свого чат-бота зі штучним інтелектом. ChatGPT — це потужна мовна модель, яка вміє робити з текстом практично все. ШІ здатний відповідати на запитання і написати текст, як це зробила б справжня людина.

Зібрали для вас 10 ідей, щоб змусити ChatGPT працювати замість вас та зберігати вашу ефективність.

*У січні 2023 року бот досягнув позначки 13 млн користувачів на день. Сервіс вже запустив платну підписку для жителів США — $20 на місяць. OpenAI витрачає близько $100 тис. на день на підтримку сервісу, тому преміум-версії варто очікувати і в інших країнах.

#1. Пишіть електронні листи до ChatGPT

Витрачаєте занадто багато часу на роздуми про те, що писати в імейлах? Змусьте ШІ працювати замість вас.

Дайте чат-боту завдання — наприклад, «написати “холодний” email для потенційного клієнта, розповісти про себе, свою компанію і запросити на зустріч» — і ChatGPT складе доволі життєздатний варіант.

Якщо вам не сподобався запропонований варіант, уточніть завдання — і бот внесе корективи. Наприклад, перший варіант листа зі скриншоту займав два екрани, тому автор тексту попросила його скоротити.

#2. Навчайтеся разом із ChatGPT

Чат-бота зручно використовувати для навчання. Допустимо, ви опановуєте нову мову або вдосконалюєте свої знання — бот допоможе перевірити себе. Попросіть ChatGPT поставити вам запитання на тему або навіть виправити ваші відповіді.

Важливо! Штучний інтелект навчений на базі даних до 2021 року. Якщо інформація, яку ви хочете перевірити, з'явилася пізніше, бот просто не зможе дати вам відповідь.

#3. Створюйте контент

Вже зараз деякі ЗМІ використовують чат-бота для написання новин або шукають менеджера з навичками роботи з ChatGPT. Передбачається, що штат журналістів замінять бот з редактором, котрий буде вдосконалювати написані програмою тексти.

Просто попросіть ChatGPT створити контент на потрібну вам тему. Навіть якщо результат не буде ідеальним з першої спроби, підказки бота допоможуть його вдосконалити.

Так, смм-ники можуть попросити ChatGPT написати допис, зробити контент-план для їхнього проєкту або підказати ідеї для нових публікацій. А рекрутери — зібрати кандидатів за заданими критеріями у різних соцмережах.

Наприклад дизайнер Аммар Реші написав дитячу книгу повністю за допомогою ресурсів штучного інтелекту. Текст він створив у ChatGPT, а ілюстрації — у MidJourney. Книга продається на Amazon.

#4. Розмірковуйте разом із розумним співрозмовником

Допустимо, ви цікавитеся вузькою темою або хочете комусь розповісти про те, як минув ваш день. Але не готові заради цього заводити нових друзів, виходити з дому чи витрачати енергію на реальних людей. Бот і тут прийде на допомогу.

Можливо, ви сушите голову над філософською загадкою, але гадки не маєте, хто з учених уже писав про це. Задавайте боту розлогі запитання та чекайте на вичерпні відповіді.

Про розумного співрозмовника — це аж ніяк не жарт. Нещодавно ChatGPT склав іспит МВА в Пенсильванському університеті, отримавши оцінку вищу за середню.

#5. Використовуйте бота в «живій» техпідтримці

У ChatGPT є API. Це означає, що технічно ви можете зв'язати бота за API із системою живого чату, яку використовуєте. І він розв’язуватиме проблеми ваших користувачів замість реальних працівників техпідтримки.

Це допоможе імітувати спілкування з живим оператором й автоматизувати відповіді на поширені запитання. До того ж ваші клієнти будуть витрачати менше часу на очікування зворотного зв'язку від працівника техпідтримки.

#6. Складайте план харчування і тренувань

Напишіть ChatGPT свою вагу, зріст і зорієнтуйте його, на скільки хотіли б схуднути. Виходячи з цих вступних бот розрахує вам норму калорій на добу і запропонує детальний раціон з урахуванням КБЖВ (калорійність, білки, жири та вуглеводи). Приміром, свій запит оформив користувач твіттеру.

Те саме працює і з тренуваннями. Скажіть ботові, скільки часу можете витрачати на фізичну активність, уточніть мету занять — і він запропонує розклад зі списком вправ.

#7. Придумайте вечерю з продуктів у холодильнику

До того ж бот допоможе з рецептами і складе список необхідних продуктів. Або підкаже, що ви можете приготувати за пів години, якщо у холодильнику є лише яйця та банани.

#8. Вибирайте кіно на вечір

Якщо ви так само, як автор цього тексту, заходите на Netflix і губитеся в рекомендаціях — допомога ChatGPT буде неоціненна.

#9. Читайте швидше та витискайте з тексту головне

Не встигли прочитати важливі документи перед зустріччю? ChatGPT зробить витяг найнеобхіднішого для вас. Просто скопіюйте та вставте текст документа в чат, а потім попросіть ШІ написати синопсис або знайти заданий текст. І ніхто ніколи не запідозрить, що ви обрали філіжанку кави замість читання паперів.

Якщо не задати уточнення, то за замовчуванням ChatGPT виконає завдання тією мовою, якою думає, — англійською. Якщо ж ви хочете отримати текст українською, додайте це до запиту.

Важливо! Бот може «підвисати» на великих обсягах тексту, тому варто подрібнювати інформацію на шматочки в межах 1,5–2 тис. знаків.

#10. Пишіть простий код

ChatGPT вміє писати нескладні алгоритми, перекладати з однієї мови програмування на іншу, писати лендинги на HTML і знаходити баги в поточному коді.

Рекомендуємо прочитати:

img-63cf99262bb28886581685.png

Вбивця програмістів і журналістів: усе, що варто знати про нашумілий ChatGPT

Читати

Бот настільки хороший у цьому, що, наприклад, нещодавно Stack Overflow заборонили публікувати відповіді, створені за допомогою ChatGPT. Річ у тім, що вони скидалися на правильні, але не завжди були коректними та плутали користувачів. Водночас деякі юзери, бажаючи набити рейтинг, зловживали допомогою бота.

Користувачі вже створюють твіттер-ботів та генератори картинок для сайтів абсолютно без знання мов програмування.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Проджект-менеджер в ІТ»
Бізнес і управління
Веде Артем Шаповал
14 травня 4 липня
Артем Шаповал