9 інструментів ШІ, на які можна перекласти робочу рутину | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

9 інструментів ШІ, на які можна перекласти рутинну роботу

Як використовувати штучний інтелект, щоб з’явилось більше часу на життя.

cover-645906bc7300c352790530.png

Люди, які застосовують ШІ для написання контенту — наприклад, допису в Instagram, витрачають на це завдання в середньому на 30% менше часу. Але ж сфери використання штучного інтелекту значно різноманітніші — і можуть заощадити ще більше цінних хвилин.

Зібрали 9 інструментів на базі ШI, які допоможуть розвантажити робочу рутину та залишити час для весни. Усі сервіси мають безплатну версію.

Штучний інтелекте, озвуч текст моїм голосом

Descript Overdub — це додаток-редактор, в якому можна розшифрувати відео та внести зміни до звукової доріжки. Наприклад, прибрати «екання» або замінити якийсь фрагмент. Програма розбиває відео на кадри та текст, а потім вже в цій розкадровці ви можете вносити зміни.

Такий сервіс стане в пригоді, якщо вам потрібно робити овервойс (накладати звук на відео) або записувати подкасти. ШІ може навіть сам озвучити вашим голосом необхідний текст — для цього потрібно приблизно 10 хвилин вашого аудіо з різними інтонаціями.

Descript також дозволяє легко редагувати записи, видаляючи незручні паузи та слова-паразити.

 

Вартість: у Descript є безплатна пробна версія на 7 днів. Після цього можна залишитися на ній: тут можна працювати з 1 годиною аудіо/відео, прибирати слова-паразити і розшифровувати до 10 хвилин аудіо/відео на місяць. Платна версія з розширеними можливостями стартує від $12 на місяць.

AI, видали об’єкт з відео

Щоб акуратно видалити об'єкт з відео, не обов'язково ставати монтажером або наймати когось — штучний інтелект впорається і з цим. Наприклад, якщо ви хочете прибрати російських спортсменів з Олімпіади — відновити справедливість і зробити так, як має бути, допоможе сервіс RunWay ML.

Крім того, цей ШІ-помічник працює з технологією діпфейку (заміна обличчя) — як на конкретну людину, так і на згенерованого персонажа. Схожий інструмент використали на одному з популярних українських телеканалів, аби замінити обличчя російського актора в цілому сезоні серіалу. У додатку є й інші корисні функції — наприклад, моушн-графіка або корекція кольору.

Рекомендуємо прочитати:

img-642171ebe5894690015686.png

Як створювати логотипи, картинки та відео за допомогою ШІ

Читати

Приємний бонус: редактор дозволяє обробляти відео у форматі 4k без втрати якості. А також працювати з роликами у хмарному сховищі та з контентом у різних форматах, таких як PNG та ProRes.

Вартість: у безплатній версії сервісу — 1 ГБ пам'яті, експорт відео з якістю до 720p та необмежену кількість проєктів. Якщо вам потрібні додаткові функції та сховище, то платні версії починаються від $15 на місяць.

Сервіс подбав про своїх користувачів, які не мають дизайнерського фаху, й зібрав в одному місці відеогайди покрокової роботи з програмою.

А тепер зроби презентацію

Tome AI — інструмент, який дозволяє генерувати контент для блогів та різних текстових матеріалів. Творці хотіли випустити сервіс, який допоможе користувачам розповідати класні історії, оформлювати презентації та ділитися своїми ідеями. І в них вийшло.

Залежно від того, що ви хочете отримати, можна задати потрібний формат продукту: презентація, історія та план. Крім того, сервіс дозволяє вибрати стиль зображень — наприклад, попарт, фентезі, кіберпанк, аніме.

За допомогою Tome можна легко оформити свою ідею в красиву коротку презентацію без копірайтера, дизайнера і відчаю. Для цього в ШІ зробили симбіоз продуктів OpenAi — Chat-GPT і DALL-E, які автоматично генерують для вас презентацію на основі ввідного тексту.

Механізм такий: ви даєте ШІ технічне завдання. Наприклад, «підготуй мені презентацію про те, як ковід змінив онлайн-продаж у світі» або «як офісу перейти на гібридний формат роботи». Якщо додати більше інформації, Tome використовує її для підготовки текстів на слайди. Якщо ж додаткових даних немає — ШІ нагуглить і перепише потрібну інфу сам.

А ще Tome AI може самостійно створити картинки та слайди для 8-сторінкової презентації. Якщо вам потрібно внести зміни, ви можете легко вибрати потрібний елемент і відредагувати його.

Вартість: Tome AI надає новим користувачам 500 кредитів під час реєстрації, а також можливість отримати більше за рахунок рефералів. Платна версія коштує $8–10 залежно від того, разову чи річну підписку ви купуєте. Щоб купити пакет для команд, потрібно зв'язатися із творцями сервісу.

 

ШІ, допиши мого листа

Compose AI — сервіс, який вміє починати і закінчувати листи або будь-який інший розпочатий текст. На відміну від ChatGPT, він вбудовується одразу в браузер (на момент написання цієї статті працює тільки з Google Chrome).

Приємний бонус: модель навчається на базі ваших відповідей, переймає інтонації та згодом почне пропонувати відповіді в тому самому стилі, в якому ви написали б текст самі.

Зараз сервіс можна використовувати в Google Docs та Gmail, але розробники обіцяють, що незабаром він з'явиться на інших платформах.

Нейромережа автоматично визначає мову, якою написано лист, і відповідає нею ж. Окпім того, сервіс може редагувати текст. Щоб це зробити, просто виділіть потрібний фрагмент — і з'явиться віконце з функціями. Так, можна вибрати тон листа: Friendly (дружній) або Formal (діловий). А ще ви можете скоротити своє речення за допомогою кнопки Shorten. Якщо відповідь, яку згенерувала нейромережа, вам не подобається, натисніть кнопку Rephrase — і ШІ запропонує інші варіанти.

Крім того, ви можете згенерувати свою відповідь — точніше, дати сервісу ввідні для її написання.

Вартість: розширення абсолютно безплатне.

 

А тепер резюмуй текст

TLDR допоможе заощадити багато часу на читанні нецікавих речей. Потрібно прочитати довгу статтю, але не маєте часу? Цей інструмент складе синопсис будь-якого тексту за декілька секунд.

Просто вставте посилання, виберіть формат (коротке або докладне резюме) та натисніть «Створити». Крім того, розробники випустили розширення для Chrome та Firefox — з його допомогою можна отримати саммарі будь-якого тексту під час перегляду.

Вартість: у безплатній версії можна отримати до 10 синопсисів та необмежену кількість дуже коротких висновків із 5 речень. Платні пакети стартують від $4 на місяць.

 

Штучний інтелекте, зроби транскрипцію та фоллоу-ап онлайн-зустрічі 

Досі записуєте онлайн-зустрічі вручну чи робите нотатки для фоллоу-апу самостійно? Є хороша новина: штучний інтелект уже вміє робити й це.

Scribbl — розширення для Chrome, яке використовує ШІ, щоб автоматично транскрибувати ваші зустрічі в Google Meets та зберігати їх у Google Docs. Ви можете легко завантажити або відредагувати свою транскрипцію та поділитись нею з ким завгодно.

Сервіс також дає можливість відзначати важливі моменти під час зустрічі та сам розбиває мітинг на теми, щоб ви могли швидко зрозуміти, що коли обговорювалося.

Розробники обіцяють, що розшифровка дзвінків із Zoom/Teams вже на підході.

Вартість: у безплатному плані доступно до 15 транскрипцій, Pro-версія коштує $9 на місяць.

ШІ, допоможи налаштуватися на роботу чи сон

Якщо ви, як і автор цього тексту, не можете сконцентруватися в гучних місцях — ось рішення для вас. 

Brain.fm — сервіс, який допомагає підібрати фонову музику для роботи, відпочинку чи сну. Він пропонує науково обґрунтовану фонову музику, створену, щоб вплинути на ваш мозок.

У налаштуваннях у додатку ви вибираєте свої улюблені жанри, поточний психічний стан, активність і тривалість. І потім отримуєте оптимальну музику для стимулювання мозку.

Вартість: у безплатній версії доступно 1000+ аудіодоріжок онлайн та у додатку. Тариф на більш персоналізовану pro-версію стартує від $7 на місяць.

 

Напиши фонову музику для відео

AIVA — це інструмент ШІ, що створює унікальну фонову музику під ваш запит для різних цілей: ігри, відео, реклама, події. Ви можете почати генерувати музику, вибравши із запропонованих стилів, або завантажити вихідний звуковий файл і відредагувати його без втрати якості.

Вартість: у безплатній версії кінцевий результат належить AIVA — ви можете вільно створювати та завантажувати музику, але не маєте права використовувати її з комерційною ціллю. Платні плани стартують від $11 на місяць — у цьому пакеті можна використовувати отримане аудіо з обмеженнями. Щоб звук перейшов у вашу власність, потрібно придбати пакет за $33/місяць.

 

ШI, створи лого та брендбук 

Потрібно розробити фірмові матеріали, але ви не дизайнер? AI image generator Looka допоможе створити логотип за лічені секунди, поставивши декілька запитань про вашу компанію та візуальні вподобання. А ще дасть можливість вибрати бажані кольори та додати слоган.

Ви можете вибрати різні стилі, шрифти, макети та багато іншого, доки у вас не буде ідеального логотипа для вашого бізнесу. Штучний інтелект намалює декілька десятків лого за вашими ввідними даними і запропонує персоналізувати той, який вам найбільше до вподоби.

 

Вартість: у безплатній версії ви можете завантажити декілька варіантів вашого логотипа: чорно-білий, кольоровий або з прозорим фоном. Платні плани стартують від $4,99 на місяць. У них сервіс підготує брендбук, мокапи (варіанти того, як логотип виглядатиме на різних поверхнях — від чашок до вивіски) та дизайн сайту.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Проджект-менеджер в ІТ»
Бізнес і управління
Веде Артем Шаповал
14 травня 4 липня
Артем Шаповал