Відгуки про найкорисніше на курсі Power BI в Laba | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

«Після курсу Power BI я не просто натискаю кнопки, а розумію логіку програми»

Відгуки про найкорисніше на курсі Power BI в Laba.

cover-65493eb9bc3ac148290376.jpg

За словами директора з досліджень Gartner, зараз людство має доступ до великої кількості даних, проте нам усе ще бракує здібностей, щоб якісно їх збирати та аналізувати. 

Віктор Рижов — засновник аналітичної компанії Bintels, бізнес-аналітик із 13-річним досвідом та лектор курсу Power BI в Laba. Він вчить використовувати платформу від Microsoft для аналізу та візуалізації даних, перетворювати набір цифр на інтерактивні дашборди й «витискати» максимум бізнес-інсайтів зі звітності. 

Уже 2688 студентів Laba опанували Power BI завдяки цьому курсу. Запитали наших випускників, як змінився їхній підхід до роботи після навчання в Laba.

 
Звіти, які створив лектор курсу

Трохи передісторії: що таке Power BI

Якщо вам бодай раз у житті потрібно було зробити гарний звіт, ви знаєте, що це забирає дуже багато часу. Потрібно знайти дані, проаналізувати, скомпонувати й гарно їх візуалізувати. Для спрощення процесу та життя маркетологів, аналітиків і підприємців Microsoft створила платформу Power BI.

Головний плюс Power BI — в тому, що вона дозволяє робити графічні та зрозумілі звіти: гістограми, діаграми, таблиці, зрізи тощо. Потім усе можна зберегти у спеціальному хмарному сервісі Power BI Service та «допилювати» звіт разом із колегами.

Понад 250 тис. компаній, зокрема зі списку Fortune 500, використовують Power BI як основний інструмент бізнес-аналітики. 

Наталія Паника

Фінансовий менеджер проєкту RebuildUA
та компанії SmartFarming
що спеціалізуються на інтегруванні
технологій в агробізнесі

Чому почала навчання на курсі 

До курсу я ніколи не працювала з Power BI. Я знала, що є така програма, але для візуалізації аналітики використовувала Excel або Google Sheets.

Курс Power BI з Віктором Рижовим — максимально швидкий та доступний спосіб познайомитися з advanced-можливостями Power BI. Завдяки лектору я навчилася не просто натискати кнопки, а розуміти логіку програми. Тепер не відчуваю себе новачком.

Курс не просто дає базовий мінімум про те, як завантажити дані та побудувати діаграму. Ми вивчили функціонал Power BI для повної автоматизації: обробки даних, обчислення, побудови моделей та зв’язків, створення комплексних звітів.

Про найкорисніші теми на курсі 

  • Power Query. Я навчилася підключатися до багатьох джерел інформації, застосовувати різні перетворення даних перед завантаженням їх у Power BI Desktop.
  • DAX. Це мова сценаріїв Power BI, яка нагадує синтаксис формул Excel. Фактично DAX — функція для тих, хто коли-небудь думав: «Формули Excel корисні, але я хочу щось краще». Три основні лекції, присвячені DAX, познайомили мене з різними формулами (CALCULATE, FILTER, SWITCH, SELECTEDVALUE), які допомагають створити нові відомості з наявних даних.

Абсолютно все було для мене новим. Я навчилася імпортувати дані з різних зовнішніх джерел в єдиний файл, швидко трансформувати й перетворювати дані, візуалізувати їх у звіти, налаштовувати DashBoard тощо.

Мені вже вдалося оптимізувати роботу з даними, створити більш зрозумілу систему звітності й DashBoard для компанії — і це тільки початок! 

Головні висновки після курсу

Завжди краще покладатись на реальні цифри, щоб зрозуміти, куди зробити крок для розвитку бізнесу.

Ось головні переваги Power BI, які я для себе відмітила: 

#1. Power BI може отримувати доступ до даних із кількох джерел для створення візуалізацій. На відміну від Excel, що має суворіші обмеження щодо обсягу й типу даних, з якими він може працювати, Power BI здатний отримувати доступ до інформації з Excel, CSV, XML, JSON, PDF тощо.

#2. Це доступний інструмент бізнес-аналітики. Компанії часто не хочуть інвестувати в інструменти бізнес-аналітики, оскільки багато з них дорого коштують і вимагають обслуговування. Power BI Desktop безплатний, а Power BI Pro коштує лише $9,99 за користувача на місяць. Це цілком доступні витрати для компанії будь-якого розміру.

#3. Доступ до даних у реальному часі в зручних форматах. Інформаційні панелі Power BI оновлюються в режимі real time та показують найновішу інформацію. До речі, така функція дуже зручна на період відряджень.

Петро Скиданюк

Регіональний менеджер Blum Ukraine — 
дочірньої компанії австрійського виробника 
меблевої фурнітури

Чому почав навчання на курсі 

Цього року ми вирішили більше уваги приділити аналітиці продажів, оскільки даних від материнської компанії часто бракує. Хотілося мати більше інформації, розуміти тенденції, прибуткові регіони, вплив війни на продажі та мати можливість швидко діяти, спираючись на дані, а не на інтуїцію. 

Що нового дізнався на курсі 

Зараз я одночасно виконую обовʼязки регіонального менеджера та аналітика продажів. Уже на старті курсу я почав розробляти свої аналітичні моделі та дашборди під продажі через дилерську мережу й певні регіони. 

Найкориснішими, на мій погляд, були лекції про DAX. Ми вивчили близько 10 формул DAX, що фактично складають основу Power BI. Якщо коротко, DAX дозволяє створювати запити до вихідної моделі, брати з неї відфільтровані дані та проводити з ними обчислення. А потім на базі цих обчислень зʼявляється можливість створювати інтерактивні BI-звіти.

Power BI — це наступний технологічний рівень аналітики після Excel, тому там процес роботи значно зручніший.

Рекомендуємо прочитати:

preview-654c92683d144751823280.jpg

Чим, крім зарплати, відрізняються junior та senior бізнес-аналітики?

Читати

Що змінилося в роботі після навчання

Вміння працювати з Power BI дало величезну підтримку дилерам нашої компанії. Це також підвищило ефективність роботи з кожним із виробників та регіонів. 

Завдяки аналітиці ми розуміємо, які продукти мають найбільший попит, як змінюються тенденції. Спираючись на дані, бачимо прогалини, будь-які зміни в продажах — і можемо оперативно впливати на ситуацію. 

Неля Закрученко

Старший фахівець із підключення 
та обслуговування абонентів у Kyivstar

Чому почала навчання на курсі 

Я працюю з великими масивами даних, створюю звіти, контролюю заявки абонентів. Раніше всі звіти обробляла в Excel — тоді багато часу йшло на рутинне зведення даних із різних джерел. Щоби працювати швидше, вирішила вивчити Power BI.

Курс дуже інтенсивний, проте лектор все пояснював простими словами, наводив приклади й порівняння. Приємно здивувало, що 99% навчання було практичним. Лектор та команда курсу були на зв’язку 24/7, завжди допомагали та підтримували.  

Що нового дізналася на курсі 

Найкориснішими, як на мене, були лекції про візуалізацію даних у Power BI. Коли, завантаживши всі дані, ви можете за хвилину зробити безліч таблиць, побудувати діаграми, графіки, зробити висновки або відразу помітити точки «болю» — це справжня магія. 

Завдяки курсу я дізналася, як можна швидко отримати консолідовані дані, мову DAX, а також як будувати звіти, що вміють працювати самостійно.

Що змінилося в роботі після навчання

Раніше для створення звіту мені потрібно було звернутись до наших аналітиків, описати бізнес-вимоги та чекати, поки задачу виконають. Зараз я можу зробити будь-який звіт самостійно та опублікувати його для колег. Навчання на курсі також наштовхнуло мене на вивчення SQL.

Катерина Рассадіна

Аналітик у TRANSSTONE —
мережі офісів дистриб'ютора каменю
та плит від світових брендів

Чому почала навчання на курсі 

На момент початку навчання я була менеджером із зовнішньоекономічної діяльності — займалася закупівлею кварцевого каменю. В якийсь момент відчула, що хочу чогось нового в роботі. У цей час компанія вирішила запровадити аналітику та запропонувала мені нову посаду. 

Роль аналітика — нова в організації, відповідно ми з нуля розробляємо потрібний функціонал і шаблони, а також запускаємо різноманітні бізнес-процеси. Тож компанія відправила мене на навчання в Laba. 

Про найкорисніші теми на курсі 

Найціннішими для мене були лекції з візуалізації даних. DAX — це чудово, проте саме коли зʼявляється перша візуалізація, ви починаєте бачити: це не просто купа цифр, а багато корисної інформації, яка дозволяє детальніше аналізувати бізнес-процеси.

Як змінився підхід до роботи після навчання

До курсу я не мала жодного уявлення, що таке Power BI, а під час навчання переконалася, наскільки важливо правильно збирати й презентувати дані. Тепер я завжди намагаюсь візуалізувати їх так, щоб усім було зрозуміло, про що йдеться та який стан справ компанії, а не лише людям, що працюють із даними.

Головний висновок після курсу

Щоби пояснити роль аналітика, можна порівняти компанію з конструктором: що більший бізнес, то більше деталей. Я вважаю, що саме аналітик — своєрідний «клей» для всіх складових великої компанії. Він першим бачить тенденції та закономірності, допомагає показати цілісну картину того, що відбувається в бізнесі. І в цьому йому допомагає Power BI.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Power BI»
Програми
Веде Віктор Рижов
10 червня 10 липня
Віктор Рижов