15 фільмів та серіалів, які спонукають подивитися на життя інакше | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

15 фільмів і серіалів, які допоможуть подивитися на життя інакше

Кінодобірка для тих, хто не впевнений, що робити далі.

cover-64833001a8902196270290.png

Людина не вибирає, в якій сім'ї народитися або скільки років прожити, але може сама вирішити, що робити зі своїм життям у свідомому віці.

Ми зробили добірку фільмів та серіалів про героїв, які опинилися у нестандартних ситуаціях та зробили важливий вибір.

#1. «Неортодоксальна», 2020
(Unorthodox)

IMDb: 8

Цей мінісеріал — історія про молоду дівчину Естер Шапіро, яка живе в ультраортодоксальній спільноті в Нью-Йорку. Там заборонено все — мобільні телефони, інтернет і шлюб з любові, а не з вигоди. Естер кидає все, потайки оформляє документи та втікає до Берліна, де живе її мати.

Чоловік Есті та його кузен їдуть за нею, бо дівчина вагітна. Але вона навіть не думає повертатись.

 

#2. «Кінь БоДжек», 2014–2020
(BoJack Horseman)

IMDb: 8,7

Анімаційний трагіко-комедійний серіал про коня БоДжека, який у 80–90-х знявся у суперпопулярному ситкомі, а тепер живе у Голлівуді, бореться зі своїми залежностями, кризою середнього віку та сподівається повернути любов глядачів. БоДжек намагається написати автобіографію, але нічого не виходить і його агент наймає письменника Даян Нгуєн. Вона проводить із ним багато часу та докопується до найпотаємніших спогадів, травм і таємниць.

Персонажі у «БоДжеку» — це люди та антропоморфні тварини. Тут немає хороших і поганих — і в кожному можна трішки (а іноді й дуже сильно) впізнати себе.

 

#3. Пан Робот», 2015–2019
(Mr. Robot)

IMDb: 8,6

Елліот — геніальний хакер із психологічними проблемами. Вдень він працює інженером кібербезпеки в компанії Evil Corp, а вночі зламує особисті акаунти людей. Елліота вербує підпільна хакерська група, яка хоче скинути керівництво корпорації. Мета — звільнити всіх людей від боргів і нарешті дати їм змогу жити щасливо.

Змусить замислитись, що (або хто) насправді править світом.

 

#4. «Ферзевий гамбіт», 2020
(The Queen's Gambit)

IMDb: 8,8

Це драматичний мінісеріал про дівчину-шахістку, яка рано втратила батьків. Бет потрапила до інтернату для дівчаток, де їм давали таблетки-транквілізатори, які роблять людину спокійною та покірною.

У 9 років Бет починає грати у шахи. А після того, як її вдочерили, бере участь у шахових турнірах, бореться із наркотичною залежністю від «зелених пігулок» і намагається стати гросмейстером.

 

#5. «Родина Тененбаумів», 2001
(The Royal Tenenbaums)

IMDb: 7,6

У родині Тененбаумів троє дітей, які в дитинстві стали дуже успішними. Річі — художник і тенісист, Чес — фінансист, а Марго — письменниця. І все було добре, доки батьки не оголосили про розлучення.

Через 22 роки батько сімейства хоче поновити шлюб. І за збігом обставин усі Тененбауми знову починають жити разом. Але за цей час у житті кожного стався переворот — і їм доведеться наново познайомитися і полюбити один одного.

 

#6. «Тепер я йду у дику далечінь», 2007
(Into the Wild)

IMDb: 8,1

Після закінчення коледжу Крістофер Маккендлесс з благополучної забезпеченої сім'ї вирішує, що його втомили розмови про гроші, одруження та безглузді подарунки. Він витрачає свої заощадження на благодійність, бере рюкзак і вирушає на Аляску.

Дорогою він зустрічає різних людей, які намагаються умовити його залишитися, але Кріс не змінює своєї мети. Через півтора року він таки досягає Аляски — тут пригода перетворюється на боротьбу за життя.

 

#7. «Загадкова історія Бенджаміна Баттона», 2008
(The Curious Case of Benjamin Button)

IMDb: 7,8

Життя Бенджаміна Баттона точно почалося не так, як у всіх. Адже він народився старим: зі здоров'ям і зовнішністю 85-річної людини. Батьки злякалися і віднесли малюка до будинку для людей похилого віку, де за його виховання взялася одна з медсестер. Але згодом усі розуміють, що Бенджамін стає молодшим з кожним днем.

Це історія про людину, яка прожила своє життя навпаки. Події у фільмі охоплюють період із часів закінчення Першої світової до 2005 року.

 

#8. «Дика», 2014
(Wild)

IMDb: 7,1

1994 рік. Шеріл Стрейд втратила свою матір і розлучилася з чоловіком. Здається, що все життя зійшло нанівець — і ні в чому немає сенсу. Вона вирішує пройти майже 1800 кілометрів на самоті тихоокеанською туристичною стежкою, щоб подолати наркотичну залежність і знову здобути свободу.

 

#9. «Достукатись до небес», 1997
(Knocking on Heaven’s Door)

IMDb: 8,3

Двоє незнайомих чоловіків, яким лишилося жити буквально кілька днів, зустрілися в лікарні — і вирушили в подорож, щоб провести останні дні свого життя так, як їм хочеться. Вони викрали машину та обікрали банк. А все заради того, щоби побачити море.

 

#10. «Траса 60», 2002
(Interstate 60)

IMDb: 7,7

О. Ж. Грант — це казковий американський персонаж, який виконує бажання. Але робить це у своїй манері. Наприклад, якщо загадаєш їсти скільки душа забажає, постійно відчуватимеш дикий голод. Але якщо ти насправді сподобаєшся Гранту, — бажання буде виконане як треба.

Ніл Олівер — хлопець із багатої сім'ї, який хоче стати художником, хоча батьки змушують його вчитися на адвоката. За вечерею з нагоди дня народження він загадує бажання: «Хочу отримати відповіді на моє життя». З’ясовується, що офіціантом був не хто інший як О. Ж. Грант. Так починається незабутня та повна загадок пригода.

 

#11. «Шоу Трумена», 1998
(The Truman Show)

IMDb: 7,7

Трумен — перша дитина, легально усиновлена корпорацією. Він упевнений, що все, що відбувається навколо, — це і є реальне життя, яке він створює. Але згодом помічає, що трапляється дуже багато дивних збігів, а деякі люди зникають просто так.

Якоїсь миті Трумен вирішує залишити улюблене місто, щоб подивитися, що там — за його межами.

 

#12. «Гаттака», 1997
(Gattaca)

IMDb: 7,8

Це антиутопія, де про людину відомо все ще до її народження — які у неї будуть зуби, чи доживе вона до 80, чи є ймовірність раку. Генетика настільки розвинулася, що ДНК ненародженої дитини можна редагувати та зробити її ідеальною. Усього крапля крові, слини чи волосся визначить, з ким ви повинні одружитися, ким працювати і чого зможете досягти.

Вінсент Фрімен мріє полетіти в космос, але йому пророкують прожити трохи більше 30-ти років через ваду серця. За допомогою чужого біоматеріалу йому вдається обдурити систему. Але чи здійснить він свою мрію?

 

#13. «Поїзд на Дарджилінг», 2007
(The Darjeeling Limited)

IMDb: 7,2

Пітер, Джек і Френсіс — троє братів. Вони зустрічаються в поїзді, що рухається Індією, щоби відвідати свою матір, яка керує монастирем. Востаннє брати бачилися на похороні батька — рік тому.

Вони сваряться, миряться та обговорюють усе на світі. І ніхто не знає, чим скінчиться ця подорож.

 

#14. «Труднощі перекладу», 2003
(Lost in Translation)

IMDb: 7,7

Відомий актор Боб Гарріс приїжджає до Японії та поселяється в готелі, де живе випускниця Єльського університету Шарлотта зі своїм чоловіком-фотографом, який працює цілодобово. Боба мучить криза середнього віку, а 25-річний шлюб приносить лише роздратування.

Герої зустрічаються у готельному ресторані — і між ними спалахує іскра. На жаль, їхнім почуттям не дано стати чимось більшим.

 

#15. «Вигнанець», 2000
(Cast Away)

IMDb: 7,8

Чак Ноланд працює інспектором поштової служби у FedEx. Він завжди був дуже вимогливим і майже весь час витрачав на роботу, забуваючи про сім'ю. У черговому відрядженні його літак зазнає аварії та падає в Тихий океан.

Герой рятується на надувному човні та після шторму його прибиває до берега. Тут починаються справжні випробування — потрібно не лише вижити, а й повністю переосмислити своє життя.

 

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич