15 фільмів які варто подивитися на Різдво | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Що подивитися на Різдво: 15 фільмів від наших лекторів та редакції

Затишне кіно на зимові канікули.

cover-65817a4ee3be7744738600-min-65a66af5099bf336701450.jpg

Якщо ви вже напам’ять вивчили діалоги з «Сам удома», ця добірка — для вас. Ми запитали лекторів Laba та попросили редакцію журналу згадати улюблені стрічки. Потім прибрали повтори — і готові ділитися з вами 15 претендентами у різдвяний watch-list. 

Тут є комедії, драми, мелодрами, фентезі та навіть детективи — сподіваємось, кожен зможе знайти те, що шукає.

Хороший рік (2006)

Чарівна комедія про те, як французьке вино може змінити життя. Жартуємо, історія не тільки про вино. Цинічний трейдер Макс вирушає в провінційне село в Провансі, щоби продати успадковану виноробню. Але все йде не за планом, і замість грошей Макс знаходить там кохання і нове життя. Затишна комедія про другий шанс, що надихає на зміни.

Реальна любов (2003)

Дев’ять історій кохання — неідеального, невчасного і дуже життєвого. Зірковий каст, мікс із кумедних та зворушливих епізодів, і все це на фоні Різдва. Цей ромком має всі шанси стати тим, який ви передивлятиметеся з року в рік. 

Холістичне детективне агентство Дірка Джентлі (2016)

Два сезони шалених історій з життя ексцентричного детектива та його вимушеного помічника. Версія Шерлока, яку ми заслужили, — сюрреалістична, непередбачувана та дуже смішна. 

Вонка (2023)

Чи не найкраща опція для любителів мюзиклів та «Чарлі й шоколадної фабрики», адже розповідає про юність того, хто згодом заробив мільярди на солодощах. Цієї зими можна і варто дивитися на великому екрані.

Вбивство у «Східному експресі» (2017)

У справі знову великий детектив Еркюль Пуаро. Цього разу в історії, де заколисливий стукіт поїзда різко переривається новиною про вбивство. Попри те, що у центрі цієї стрічки — злочин, це анітрохи не жахлива історія. Колоритні персонажі та вишуканий гумор роблять її чудовим претендентом для різдвяного кіномарафону.

Готель «Гранд Будапешт» (2014)

Дія цього шедевра Веса Андерсона розгортається у вигаданій країні, що схожа чи то на Угорщину, чи то на Чехію. Як і завжди в Андерсона, ця стрічка тішить досконалими кадрами. А ще — божевільною інтригою. У сюжеті — крадіжка, втеча, переслідування, а загалом ідеальний мікс гумору та пригод. 100 хвилин минають так швидко, що й оком не встигаєш кліпнути.

Диво на 34-й вулиці (1994)

Різдвяна класика, що, здається, ось-ось змусить повірити в Санта-Клауса. Бо ж ось він — живий та легітимний — працює в одному з універмагів Нью-Йорка та виконує бажання відвідувачів. Зокрема й однієї маленької дівчинки, переконаної, що його не існує. 

Окей, можливо, знов повірити в Санту, дивлячись фільм, неможливо. Але що точно реально — то це поринути в атмосферу зимового Нью-Йорка 90-х. І, повірте хоч тут, це дійсно варто зробити.

Щоденник Бріджит Джонс (2001)

Ця стрічка — реінкарнація класичного жіночого роману. Але нехай це не лякає тих, хто ненавидить ромкоми. Бо крім вікової кризи та віри в ідеального чоловіка тут є і купа смішних курйозів, що змусять посміхнутися навіть затятих циніків.

Відпустка за обміном (2006)

Коли після розриву з хлопцем дівчата ще не стригли каре, вони мінялися будинками. Відчайдушна ідея двох жінок, які пережили зраду, змінити обстановку по класиці завершується змінами в їхньому житті. Рекомендовано для перегляду всім, хто хотів би додати цій зимі більше романтики.

Сім’янин (2000)

Ще одна історія про те, як люди обмінюються життями. Цього разу — з дрібкою фантастики. Успішний холостяк одного різдвяного ранку прокидається батьком двох дітей та одруженим на жінці, з якою розійшовся понад 10 років тому. Яку з двох версій життя обере головний герой у фіналі? Спойлерити не будемо. Лише скажемо, що ця стрічка нагадує, наскільки важливо дослухатися до себе та своїх справжніх бажань.

Шерлок (2010–2017)

Для тих, хто втомився взимку дивитися самі лише ромкоми, ця осучаснена версія історій про чи не найвідомішого детектива точно має увійти у різдвяний watch-list. Харизматичні персонажі, скрупульозно прописаний сюжет, інтриги, скандали розслідування та купа дотепностей у 13 епізодах — саме те, що треба для зимового вечора.

Маленькі жінки (2019)

Сьома і поки що остання екранізація класичного роману, режисеркою якої стала Ґрета Ґервіґ. У фільмі змальована історія дорослішання чотирьох сестер. Попри загальне тривожне тло у вигляді громадянської війни в США, історія — дуже мила та затишна. Завдяки чудовій акторській грі та відмінній історичній стилізації цей фільм заслуговує на те, щоб опинитися на вашому екрані в один із вечорів різдвяних канікул.

Дуже погані матусі (2016)

Чотири подруги не надто люблять Різдво, бо перебувають у тому віці, де свято — це більше про клопоти, ніж про казкову атмосферу. Героїні дізнаються, що цього разу буде ще складніше. Бо до них у гості завітають їхні мами. І, звісно, хотітимуть влаштувати свято по-своєму. Цей фільм треба дивитися тим, хто трохи втомився від антуражу казки, хоче побачити Різдво у версії для дорослих і добряче пореготати. Якщо сподобається, є ще друга частина «Дуже поганих матусь».

Найщасливіший сезон (2020)

Ще один ромком, але цього разу — про двох дівчат, що вирушають на Різдво до батьків однієї з них. Але є нюанс: батьки не знають, що дівчата — пара. І перш ніж настане щасливий фінал, героїні пройдуть низку смішних та не дуже випробувань для їхніх стосунків. Це смішно більше, ніж сумно, правда.

Різдвяна історія (1983)

Сімейна комедія про Різдво, якого ми ніколи не бачили, — американське Різдво в 1940-х. Хоча, крім антуражу, воно мало чим відрізняється від сучасного: так само деколи перегорають гірлянди, так само невлад мугикаються різдвяні пісні, а сніжки, як на зло, прилітають прямо в обличчя. Якщо це не найзатишніший фільм цієї добірки, то точно один з них.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!