10 фільмів і серіалів про майстерні маніпуляції | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

10 фільмів і серіалів про майстерні маніпуляції

Кіно про людей, які бачать інших наскрізь.

cover-films-62d94bf0cdd74136785229.jpg

Чому комусь вдається управляти оточенням, а решта здатні лише виконувати те, чого від них хочуть? Як навчитися захищатися від чужого впливу та обертати будь-яку ситуацію собі на користь?

Звісно, можна ходити на тренінги з НЛП і маніпуляцій — або ж навчатися у майстрів інтриг із кіно та серіалів.

#1. Фільм «Хвіст крутить собакою»

Рейтинг Imdb: 7,2

Якщо по телевізору говорять про війну, чи йде вона насправді?

За сюжетом фільму президент США напередодні виборів вплутується у грандіозний сексуальний скандал. А його піарники з усіх сил намагаються відвести увагу публіки від цього неприємного факту. Радник президента разом із професійним кінопродюсером розробляє «качку» про загрозу з боку якогось угруповання албанських терористів — і ось уже Америка бере участь у вигаданій війні.

До чого призведе грандіозна маніпуляція — дізнаєтесь в останні хвилини перед титрами.

 

#2. Серіал «Божевільні»

Рейтинг Imdb: 8,6

1960-ті роки в Америці — час великих можливостей і серйозних змін. Головний герой серіалу Дон Дрейпер є яскравим прикладом того, як за допомогою інтриг, хитрощів та вміння впливати на людей можна перетворитися з персонажа з сумнівним минулим на успішного топменеджера.

За фасадом привабливого хлопця та блискучого фахівця ховається людина, яка готова буквально на все, щоб вирватися нагору. Переховуючись від свого минулого і живучи під чужим ім'ям, Дон Дрейпер майстерно зіштовхує людей лобами, змушує ухвалювати вигідні йому рішення — і вперто піднімається кар'єрними сходами.

 

#3. Фільм «Шоу Трумена»

Рейтинг Imdb: 8,1

Після перегляду ви точно довго не зможете позбутися параної. Показовою є історія про те, як майстерне володіння техніками маніпуляцій може змусити людину все життя діяти за чужим сценарієм — і навіть не підозрювати про це.

Герой Джима Керрі одного разу розуміє, що люди, які оточують його, — лише актори, а світ навколо — декорації. Більше того, ось уже 30 років вся планета спостерігає його життя як реаліті-шоу.

Чи захоче Трумен стати самостійним і вийти у «великий світ» чи залишиться в безпечному, продуманому за нього всесвіті?

 

#4. Серіал «Борджіа»

Рейтинг Imdb: 7,9

Що ховається за білим одягом Папи Римського? Хитрощі та обман: від маніпуляцій свідомістю пастви — до спроб змусити оточення діяти у своїх інтересах.

У 1492 році після кількох голосувань Родріго Борджіа займає папський престол, підкупивши й усунувши своїх конкурентів. З того часу образ Святої Церкви починає асоціюватися не з вірою та добрими справами, а з хабарями та кров'ю. Разом зі своїми дітьми новий Папа впише клан Борджіа в історію і стане людиною, перед якою тремтить увесь західний світ.

 

#5. Фільм «Гра на пониження»

Рейтинг Imdb: 7,8

Як діяти, коли дізнаєшся, що вся економіка країни — величезна мильна бульбашка за секунду до вибуху? Отримувати свій зиск, звичайно ж!

У 2005 році відразу декілька аналітиків передбачили крах ринку іпотечних кредитів. Знаючи про це, фінансовий геній Майкл Б'юррі вмовив своїх клієнтів застрахувати близько $1 млрд. А команда агентства Front Point розпочала власне розслідування, щоб переконатися, що ринок кредитів справді лусне. Незважаючи на зовнішнє благополуччя, багато банків опинилися на порозі великої кризи, а країна — на межі дефолту.

Чи вийде у когось озолотитися на тлі краху банківської системи — дізнаємось у фіналі.

 

#6. Фільм «Дякую вам за куріння»

Рейтинг Imdb: 7,6

Тютюнові корпорації — одні з найбагатших підприємств у світі. Чого вартий привабливий образ людини з цигаркою, який транслюють з кіноекранів? Як собі на користь змусити людей свідомо жертвувати здоров'ям?

Герої, які лобіюють інтереси тютюнової компанії, перевіряють це на власній шкурі.

 

#7. Фільм «Королі інтриги»

Рейтинг Imdb: 7,3

Рідні та близькі літньої актриси Мари Ортіс намагаються захистити її від аферистів. Сама вона не бажає чути про небезпеку — і в мріях про повернення колишньої слави вперто прямує до наставленої пастки, яка позбавить її грошей та майна.

Приятелям актриси доведеться задіяти всю свою підступність та навички плетіння інтриг, щоб урятувати жінку від банкрутства.

 

#8. Фільм «Темний лицар»

Рейтинг Imdb: 9

Пограбувати банк разом із спільниками і нацькувати їх один на одного, щоб отримати всі гроші замість невеликої частки? Влаштувати війну між поліцією та мафією? Джокер спритно маніпулює почуттями та думками людей навколо, змушуючи їх діяти за своїм шаленим сценарієм.

Чи зможе він уникнути відплати і чи вдасться Темному лицареві захистити своє місто?

 

#9. Серіал «Картковий будинок»

Рейтинг Imdb: 8,7

Повний набір гостросюжетних маніпуляцій у серіалі, де немає жодного однозначного героя. Персонажі неодноразово змінюють своє «забарвлення», розкриваючи непривабливі таємниці високої політики та шляхи до головної посади в країні.

Зробити людину президентом за допомогою інтриг, шантажу та ігор зі свідомістю людей — цілком реальне завдання для висококласного маніпулятора. Головний герой серіалу Френк Андервуд у гонитві за посадою держсекретаря не зупиняється ні перед чим.

 

#10. Фільм «Брекзит»

Рейтинг Imdb: 7

Вихід Великобританії з Євросоюзу — один із найгучніших політичних процесів останніх років. На відміну від багатьох конспірологічних теорій, грандіозна маніпуляція в масштабах цілої країни абсолютно реальна і свіжа в пам'яті.

Cambridge Analytica, мікротаргетинг у соцмережах, вкрадені персональні дані, фальшиві соцопитування — у спецоперації з виходу з ЄС використано найкращі напрацювання політтехнологів.

Must see, якщо хочете зрозуміти, як невинні на перший погляд дані в соцмережах можуть зробити людину маріонеткою в руках пропагандистів.

 

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Управління мотивацією»
Бізнес і управління
Веде Наталія Червак
29 січня 6 березня
Наталія Червак